SLOŽKY

čtvrtek 16. dubna 2020

shrnutí toho co bylo a co bude

Děkujeme za prezentace vašich BARÁKŮ, bylo to inspirativní a příjemné vytržení z našeho domácího vězení.

House in Chiharada / Studio Velocity

V pátek sejdeme v obvyklých 10:00hod na Teams, vejdeme se do hodiny. Je to dobrovolné!

K analýzám BARÁKŮ jsem doplnila analýzu konstrukce...  Zkuste přijít na to jak váš BARÁK drží pohromadě, co je nosné, jak to drží a jak je to tak velké. Zkuste znázornit princip nosné k-ce. Pod záložku Jak na to... najdete inspiraci.

Napracujte řešení nosné k-ce u vašeho návrhu. Vyznačte si v půdorysech stěny, které si myslíte, že by mohly nebo měly být nosné a vyzkoušejte si jak by na nich mohly být podepřeny stropy a střechy. Pracujte na šmíráku a pak ideálně i ve 3D pomocí špejlí, párátek, hůlek. Nejde o to vytvořit celý model konstrukčního systému, i když by to bylo skvělé, ale pochopit princip. Můžete si například vytvořit jednoduchý model, kde si vyzkoušíte jak vypadá konzola a kdy ještě funguje a kdy už ne... použijte to co najdete v domácnosti a buďte kreativní. Výsledky svých pokusů dobře vyfoťte a publikujte na svém BLOGu. Do experimentů můžete zapojit i sourozence. Nezapomeňte, že spousta výborného materiálu roste v lese a tam se může!
své pokusy prezentujte na BLOGu do pondělí 20:00hod s jednoduchým popisem co jste zkoušeli, popř. jak to dopadlo (pokud to nebude zřejmé z fotek)

Příští středu se těšíme na pravidelné konzultace. Zapracujte na fasádách, ať něco vidíme!



 


Žádné komentáře:

Okomentovat